Travel

The Cheapest European City-Break Destinations Have Been Revealed

The Cheapest European City-Break Destinations Have Been Revealed

We all know how difficult it can be to sort out a holiday that suits all your mates schedule, location, weather permitting, and most importantly, financially.

We've all been through good time and bad times when it comes to saving (mostly bad times) but one thing we definitely need year to year is a small get-a-way from our everyday, whether it's catching some rays or enjoying the culture another city has to offer.

We've all been searching high and low to find the most perfect, yet cheap, holiday that will have us laughing all the way to the airport, but it can be hard to find the overall best deal when there's so much to consider.

You have the flights, accommodation, food, drink, tours, museums and all the tiny details that make up a fantastic holiday - price depending.

Fear not, because someone's done all that hard work for us. The 10th annual UK Post Office City Costs Barometer compared the cost of 12 common things we spend our money on holidays on in 36 popular European cities and came out with some of the best spots for us to visit, on a budget.

The cheapest? You ask..Well,

1. Krakow, Poland has topped the charts.

Advertisement

2. Vilnius, Lithuania.

3. Riga, Latvia.

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

Cozy escape to Riga ? swipe ?? Пока летели домой, я решила воспользоваться моментом и сделала пост, ссылку на который хотела бы получить до своей поездки в Ригу и ничего не искать?? поэтому делаю его сама для тех, кто только собирается. В столице Латвии у нас было всего две ночи. Полетели мы туда в рамках проекта “КУДАБЛИН? ТУДАБЛИН!” от сервиса @onetwotrip ✈️ И за город, и за задание в нём голосовали вы, за что я хочу отдельно вас поблагодарить. Вышло круче, чем я думала! Спасибо! Жили в старом городе, как оказалось, в одном из самых часто фотографируемых любознательными туристами отеле — Justas Hotel. Он был назван так в честь фильма «17 мгновений весны», который снимался там же. В самом отеле по фильму располагалась лавка с канарейками. Всё это я узнала в первый же день, когда делала подборку киношных мест. А бонусом ещё сделала вам список мест, которые понравились больше всего: ? Вкусно и разнообразно поесть можно на Сentral market (или просто рынок). Он достаточно большой и мы сначала зашли не там. Идя между торговыми рядами со специфическим запахом, я не совсем поняла, зачем мы здесь, но потом нашли уголок с кафешками, где есть и устрицы, и суши, и тартар, и суп Фо, и кофе, и пица, и любой алкоголь. Самое вкусное блюдо — gun taco! Было очень вкусно. ?В поиск вбивать так — Centralais Gastro Tigrus. ? Обзорная площадка в церкви св. Петра Подъем стоит 9€. Есть лифт и красивый вид с панорамой 360 градусов; ? Парк Uzvaras, где мы застали цветущую сакуру. Этот пункт, как вы сами понимаете, сезонный, но если собираетесь в Ригу в ближайшее время, обязательно включите в список; ? Улочки старого города. Места, где снимались легендарные советские (и не только) фильмы, где много фотогеничных пряничных домиков и приятно заблудиться. Особенно возле нашего отеля. ?В поиск вбивать так — Jauniela 24. ? Ужин в ресторане Rozengrals. Ну очень атмосферно в стиле «Игры престолов». Но стол лучше бронировать заранее. Мы смогли попасть только на обед. В общем для двух дней более, чем достаточно ?? Для удобной навигации сделала тэг #ksuhin_latvia ?? Надеюсь, что когда-нибудь пополню его новыми местами. И обязательно доберусь до Юрмалы.

A post shared by Ксюхин ✈️ Never Bored Girl ?? (@ksu_hin) on


4. Warsaw, Poland.

 

View this post on Instagram

 

Barbican looks so beautiful in spring, isn't it? What is your favorite place in the Old Town? #DiscoverWarsaw #Warsaw #Warszawa

A post shared by Fall in love with Warsaw (@fall_in_love_with_warsaw) on


5. Budapest, Hungary.

 

View this post on Instagram

 

Beautiful spring sunrise ? . ——————————————————————— ———————————————————————— Discover the amazing Lake Balaton with us @balaton_hungary ———————————————————————— Blue water, curvy hills, old vineyards, historic places and – above all – the beautifully green landscape around the Balaton Uplands. Follow: @balatonfelvidek.hu ———————————————————————— #budapest #budapesthungary #budapesthungaryblog #photography #photooftheday #hungarytoday #travelphotography #travel #instatravel #instabudapest #budapestgram #travelgram #hungary #budapesttravel #thisisbudapest #visithungary #traveltagged #postcardplaces #letsgoeverywhere #youmustsee #travelawesome #topeuropephoto #bestplacestogo #instatravel #travelgram #sunrise #bucketlist #bestplacetogo #hungary . . . ? @madeec

A post shared by Budapest , Hungary (@budapest_hungary) on


6. Moscow, Russia.

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

Собор Покрова Пресвятой Богородицы, что на Рву (Покровский собор, разговорное — собор Василия Блаженного) — православный храм на Красной площади в Москве, широко известный памятник русской архитектуры. До XVII века собор иногда назывался Троицким, так как первоначальный деревянный храм был посвящён Святой Троице. Был также известен как Иерусалимский, что связано как с посвящением одного из его приделов, так и с совершавшимся в Вербное воскресенье крестным ходом к нему из Успенского собора Кремля с шествием на осляти патриарха. Автор: @kobektas #moscowtourism #moscow #msc #moscowcity #moscowtourist #moscowtrip #moscowtravel #tourism #trip #travel #tripadvisor #traveller #traveling #travellife #travellers #travellers #traveller #travelphoto #travelphotography #travelblog #travelblogger #travelbloggers

A post shared by Moscow Russia ?? (@moscowtourism) on

7. Prague, Czech Republic.

8. Athens, Greece.

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

Nights in Greece are just magical. Live in the moment ? #VisitGreece #weekendescape #Athens #travel

A post shared by Visit Greece (@visitgreecegr) on

9. Lisbon, Portugal.

10. Lille, France.

Advertisement

We've also got the list of the more expensive city-breaks in Europe (which includes Dublin - yikes.)

  1. Amsterdam, Netherlands
  2. Oslo, Norway
  3. Reyjkavik, Iceland
  4. Copenhagen, Denmark
  5. Venice, Italy
  6. Dublin, Ireland
  7. Helsinki, Finland
  8. Stockholm, Sweden
  9. Madrid, Spain
  10. Geneva, Switzerland

Also Read:

22 New Acts Announced For Longitude: Wild Youth, Chasing Abbey, Bugzy Malone

Applegreen Introduce Delicious Vegan Sausage Rolls To Their Menu

Grainne Sharkey

You may also like